iPad 1 na 1 program na mednarodni šoli v Bonnu

newspaper

Mednarodna šola Bonn International School v Bonnu v Nemčiji je septembra 2013 pričela s programom 1 na 1, kjer vsak učenec 6., 7. in 8. razreda prejme svoj iPad mini, ki ga potem dnevno uporablja pri pouku. Učenec lahko iPad odnese tudi domov ter s sabo na počitnice.

Poleg učencev omenjenih razredov iPade uporabljajo tudi učenci nižjih razredov, kjer uporabljajo drugačne aplikacije, kot tisti v višjih razredih. Šola je aplikacije izbrala glede na želje učiteljev, ki so se več mesecev pripravljali na začetek iPad programa. iPade imajo tudi vsi učitelji.

Za upravljanje tako velikega števila iPadov se uporablja Apple Configurator in JAMF Casper Suite za upravljanje mobilnih naprav.

Prvi rezultati programa so že vidni, saj učenci višjih razredov iPad že dnevno uporabljajo pri pouku. Na primer, pri pouku športne vzgoje so v aplikaciji Book Creator ustvarili knjigo o delovanju mišičevja, ki so jo potem delili s svojim učiteljem. Drugi primer je iz pouka glasbe, kjer učiteljica lahko preverja, ali je učenec vadil svoj inštrument vsaj 10 minut, saj se mora med vajo posneti z iPadom.

V prihodnjih mesecih bo iPad program na Bonn International School še dodatno zaživel z mnogimi dodatnimi aplikacijami in projekti.